Saturday, August 13, 2011

akak...blh x sy amik kucing yg comel2 tu...?




Sangat seronok berada di taman jati indah... tinggal 2 bln lebih je lagi kami di sini..
Seronok dengan kak intan jiran sebelah kanan.. yg mempunyai anak kecik yg bernama ADAM.. katanya kalau anak kedua lelaki dia nak namakan AIDIL... hihi kak intan mmg kelakar.. dlm taman jati ni..kalau dia xde mesti rasa sunyi... =p
jiran sebelah kiri plk akak errr..aku lupe nk tnye nama.. tp aku baik ngn dia... slalu jgk hulur2 mknn kt kami.. thnks akak.. dia br kawin.. br je duk sini lps sepasang femli bersama anak kembar berpindah (sempat rs dia buat nasi dagang sbelum pindah) tp akak yg br kawen tu pn dgr crite da nk pindah (br je letak papan tanda carik org utk sewa umah)..

tp yg paling penting aku nk cerita pasal jiran yg umah corner lot tu... haisshh... garang betul abg tu.. muda lagi..anak satu.. slalu lepak kt luar pakai boxer..upssst! enjen kete punya kuat... (xbaik btol ngumpat pose2 ni...bkn nk ngumpat cume nk bercerita..haha) haritu kami main mercun.. saje nk test power... tgk2 abg tu keluar.. ape lagi pecut la lari masuk umah.. tp abg tu still lagi duk kt pagar tgk kt umah kami... fuhh..takotttt... kami terus tutup lampu buat2 tido..haihaiii...
tp yg paling menarik aku nkcerita pasal anak dia.. sangat comel dan petah bercakap.. aku xsempat nk tnye name penuh dia tp dgr ayah dia panggil ayih... dia sgt suka ngn kucing.. kucing yg pernah kami jaga tu duk kt sebelah umah kami skrg.. tp adik nk sgt jaga kucing tu tp ayah dia xkasi.. pg tadi time lepak2 kt luar umah.. adik tu dtg bg salam kt umah sbelah...

"assalamualaikum....." ade la dlm 4,5 kali...
mungkin akak sebelah tgh tido..mklumla weekend2... tp kelakar btol la tgk gelagat adik tu...
aku pn tnye...
"adik...knape dik...?"
"akak...blh x sy ambil kucing yg comel2 tu..?"
aku tergelak je sbb comel sgt... dan aku ajak dia masuk dlm pagar umah aku.. mungkin senang untuk ambik kucing tu...tanpa mengejutkan jiran sebelah yg sedang nyenyak tido...
"akak..sy nk kucing yg kecik tu....yg comel tu...." laaa...pulak dahhh.. susah jgk nk amik..
"adik cube try amik...akak geli pegang kucing!hahahahahah..."
dia cepat2 hulurkan tgn tp xdpt.....pastu akak sbelah mgkin tersedar... dan keluar bukak pagar...
riang ria btol adik tu..dah mcm muke kucing da aku tgk.. dia cepat2 panggil spupu dia dua org.. (aku teka je spupu..) dh dpt tu dia pegang kt ekor...letak dlm raga basikal.. tp xmuat... pastu dia bwk lari......hihihi... ish2.. ayih..ayih.. comel betul kamu ni.... =p

2 comments:

Cinta Misteri said...

akk yg tulis citer ni pown kalau tersenyum macam kucing siam.

Rindu Paroh <3

rindu madinah said...

hai kak nina...
kucing siam punye la lawa...
terima kasih kucing parsi.. =)

miss u too =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...